Tort Ioana

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Ioana

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati
  • Zahar: 6 linguri
  • Faina: 6 linguri
  • Frisca: 500 ml
  • Portocale: 2 bucati
  • Banane: 2 bucati
  • Lapte condensat: 250 ml
  • Zahar: 5 linguri
  • Apa: 1 cana

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Michelle

Blat:
Separam oualele. Batem spuma albusurile, galbenusurile le frecam bine cu zaharul, amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor.
Frisca se bate batz si apoi se adauga si laptele condensat si se bate bine.
Se taie blatul in 3 parti.

Facem un sirop din coaja de la o portocala cu 5 lg de zahar si apa.
Insiropam cele 3 blaturi.
Punem primul blat, adaugam frisca, apoi portocala taiata cubulete

apoi alt strat de frisca, adaugam celalalt blat, frisca, bananele,

frisca si blat.
Imbracam tortul in frisca si ornam ..dupa placere.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri