Tort Joffre

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Joffre

Ingrediente

  • Oua: 12 bucati
  • Unt: 400 g
  • Cacao: 150 g
  • Zahar: 450 g
  • Apa: 170 ml
  • Faina: 6 linguri
  • Zahar vanilat : dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Oana

Reteta am gasit-o pe Culinar, pusa de Lia R. careia ii multumesc! Este un tort exceptional, eu am avut nedumeriri la blat, a iesit destul de subtire dar e tare bun
Crema:
cacao+zaharul+zaharul vanilat+apa se amesteca si se pun pe foc, cand incepe sa fiarba se lasa 2 minute si se ia de pe foc, lasandu-se la racit!
Dupa ce s-a racit, se pun pe rand galbenusurile si aromele!

Blatul-
din aceasta compozitie se iau 7-8 linguri , se pun in alt vas se adauga faina si albusurile spuma, si de-aici rezulta blatul care se coace, eu l-am lasat cam 45 min
Untul se spumuieste un pic, dupa care se adauga cate o lingura din crema de cacao, se amesteca bine si gata crema care e delicoasa
se taie blatul, se insiropeaza, se baga crema si gata tortul!

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri