Tort Magic Moments

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Magic Moments

Ingrediente

  • Oua: 2 bucati - blat
  • Zahar: 125 g- blat
  • Coaja de lamaie rasa: dupa gust- blat
  • Esenta de lamaie: dupa gust- blat
  • Faina: 50 g- blat
  • Amidon: 50 g- blat
  • Praf de copt: 1 lingurita- blat
  • Fulgi de cocos: 1 lingura- blat
  • Suc de portocale: pentru insiropat blatul

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de cristina-simona
Cum ziceam,e reteta Gabrielei Cara,eu doar am executat-o

BLAT
- 2 oua
-125 g de zahar
- coaja si esenta de lamaie
- 50 g de faina
- 50 g de amidon
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura cu varf de fulgi de cocos
- suc natural de portocale, pentru insiropat blatul

Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar,coaja si esenta de lamaie.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,apoi se cern peste crema de ou.
Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort
cu fundul tapetat cu hartie de copt.
Se coace la 180 de grade Celsius,timp de cca. 25 de minute.Se scoate din cuptor,
se lasa sa se raceasca blatul,si apoi se taie in doua.

CREMA GANACHE
- 250 g de ciocolata alba
- 300 ml de frisca lichida
- 100 g de alune de padure macinate grosier(eu nu am pus,ca fetitei mele nu ii plac alunele in crema)
- 1 foaie de gelatina

Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida
se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei.Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina,hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.se aduga si alunele,se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat,insiropata cu suc natural de portocale. se acopera cu cel de al doilea blat.
Tortul se transfera in frigider pana la prepararea celei de a doua creme.

CREMA DE LIMETTE
- 350 g de iaurt gras
- 80 g de zahar
- coaja si sucul de la o limette
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina
- 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.
Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa ,pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:
- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,apoi totul se pune peste iaurt.
Se pune in frigider pentru cca 30 de minute.apoi se inglobeaza frisca batuta.biscuitii se rup in bucatele si se pun in crema.
Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat,insiropat si el cu suc de portocale.Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore.

JELEU DE PORTOCALE
- 220 ml suc natural de portocale
- 2 linguri de zahar
- 3 foi de geatina

Se incalzeste sucul de portocale,se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.Cand se raceste si prinde o usoara consistenta,se toarna peste tort si se pune din nou in frigider,
pana ce jeleul se incheaga

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri