Tort mascarpone

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort mascarpone

Ingrediente

  • Cafea instant: 2 linguri- blat
  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 200 g- blat
  • Zahar vanilat : 1 pachet- blat
  • Faina: 125 g- blat
  • Praf de copt: 1 lingurita- blat
  • Cafea instant: 1 lingura - crema
  • Zahar pudra: 3 linguri - crema
  • Coniac/rom: 4 linguri- crema
  • Portocale: 2 bucati- crema
  • Mascarpone: 500 g- crema
  • Branza de vaci: 500 g- crema
  • Zahar: 200 g- crema
  • Frisca lichida: 200 ml.
  • Boabe de cafea: 16 bucati

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Am vazut pe blog la Laura aceasta reteta de tort... Mi-a placut foarte mult cum suna reteta si mai ales cum arata (tortul ei!!... ) Am zis ca neaparat trebuie sa il fac si eu... si... ca de obicei, cum mie nu imi iese nimic asa cum ar trebui... va invit sa imi vedeti tentativa... L-am ornat in spiritul sarbatorilor... dar nici asta nu imi place cum a iesit... ce sa fac?... Sunt o perfectionista... nasii mei de botez maistri cofetari... asa ca de zilele mele am avut niste torturi ca-n povesti... iar ale mele torturi mi se par slabe tentative in comparatie cu ce am avut eu acum 25-30 ani...
Sa revenim insa la reteta! (sectiunea mai tarziu... inca nu l-am taiat)
Blatul:
Ungeti forma cu grasime sau tapetati-o cu hartie. Incingeti cuptorul la 175 grade C. Dizolvati cafeaua instant in 2 linguri de apa fierbinte. Separati albusul de galbenus. Bateti albusurile spuma, adaugand 100 g. de zahar.
Faceti o crema din galbenusuri, restul de zahar, zahar vanilat si cafea
Incorporati faina si praful de copt, ambele cernute
Adaugati apoi spuma de albus si amestecati incet cu o spatula/lingura de lemn
Trebuie sa obtineti o compozitie usoara si pufoasa
Turnati compozitia in forma pregatita anterior si dati-o la cuptor 30-35 de minute
Lasati apoi blatul sa se raceasca
Scoateti-l cu grija din forma si lasati-l deoparte pana cand crema e gata...
Taiati blatul racit in 3 parti egale
Dizolvati cafeaua instant in 75 ml. de apa fierbinte, amestecati cu zahar pudra si coniac (rom). Insiropati blatul cu acest amestec
Crema:
Spalati cu apa fierbinte portocalele. Razuiti aproximativ o lingurita de coaja (numai daca sint bio) Stoarceti o portocala si jumatate. Amestecati branza mascarpone cu branza de vaci, zaharul, coaja rasa de portocale si sucul
Intindeti jumatate din crema pe cele trei bucati de blat. Acoperiti totul cu crema ramasa si dati la frigider pentru minim 2-3 ore. Finalizati tortul cu un strat de frisca indulcita
Reteta-mi spunea sa se orneze cu feliute de portocala si boabe de cafea
Am facut blatul precum scrie reteta de mai sus... Am obtinut o compozitie pufoasa... poate prea pufoasa... A crescut f frumos... si-a triplat volumul, dar s-a dezumflat rapid odata scos de la cuptor...

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri