Tort Minnie de post

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Minnie de post

Ingrediente

  • Ulei: 24 linguri
  • Zahar: 28 linguri
  • Apa minerala: 28 linguri
  • Praf de copt: 4 lingurite
  • Faina: 32 linguri
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Esenta de vanilie: 1 sticluta

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se amesteca apa+zaharul+uleiul+z vanilat, se adauga faina + praful de copt, se pune esenta de vanilie.
Se tapeteaza o forma de tort
se toarna o 3/4din compozitie,se pune la cuptor la foc potrivit 30 min, cand se raceste se taie in 2
restul (1/4)de "coca" se pune intr-o tava dreapta in strat subtire apoi se coace(de aici decupam urechile, fundita)
tortul l-am umplut cu 15 mere curatate rase, stoarse +zahar brun dupa gust + 1 plic gelatina fiarta in250ml zeama de mar.
Deasupra glazura de ciocolata 6 linguri ulei 6 linguri apa,6 linguri zahar + 2 linguri de cacao se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.
Pentru fata folosim glazura din 400 zahar pudra in care picuram zeama de lamaie . Impartim glazura aceasta in 3 castronele si punem intr-unul colorant rosu pentru limba, in altul colorant albastru pentru fundita.pentru culoarea pielii am pus un praf de cacao, apoi desenam

Sau puteti face de la inceput intr-o forma rotunda mare, 2 de tarta mici(pentru urechi) si una dreptunghiulara mai mica pentru fundita

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri