Tort Om de Zapada

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Om de Zapada

Ingrediente

  • Oua: 3 bucati - blat
  • Apa: 1 lingura - blat
  • Zahar: 4 linguri - blat
  • Faina: 4 linguri - blat
  • Cacao: 1 si 1/2 linguri - blat
  • Praf de copt: 1/2 plic - blat
  • Frisca lichida: 180 ml -Crema
  • Lapte condensat: 150 ml -Crema
  • Ciocolata alba: 2 bucati - glazura
  • Frisca lichida: 50 ml - glazura
  • Zahar: 4 linguri - sirop
  • Apa: cat este necesar- sirop
  • Esenta de rom: cat este necesar- sirop
  • Nuca de cocos: Pt ornare
  • Ciocolata cu lapte: 1 bucata - Pt ornare

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Blat: Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.
Dupa ce se racesc blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalat seinlatura surplusul pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).
In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem "varful bulgarelui" il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat "bulgarele mare" in 3). Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.
Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune dar folosim o ceasca drept suport.
A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.
Facem glazura: topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi. Nivelam cu cutitul. Dam 5 min la frigider apoi le acoatem si punem nuca de cocos pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa. Dam din nou la frigider.
Intr-o hartie de briosa turanam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie, si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnal peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pt a o putea fiza in omul de zapada mai bine).
Nasul si gura eu le-am facut din sugus.
Toate le tinem "dezasamblate" pana aproape de ora servirii. Eu le-am "asamblat" inainte cu 5 min de servire.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri