Tort Padurea Neagra

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort Padurea Neagra

Ingrediente

  • Oua: 4 bucati
  • Zahar: 200 g
  • Faina: 170 g
  • Cacao: 30 g
  • Apa rece: 4 linguri
  • Praf de copt: 1 plic
  • Vanilie: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de anasia

imi place enorm acest tort...desi nu sunt fan visine.....n-am respectat reteta standard, am facut mai mult o combinatie de blat si crema (lauralaurentiu-culinar)
blat cacao (20 cm)

crema clasica este doar frisca batuta amestecata cu visine scurse....am facut crema laurei, este f buna si parfumata, n-am respectat in schimb cantitatile
350g frisca
2 linguri de lapte condensat(am avut naindulcit, de aceea am batut frisca cu zahar pudra vanilat)
2 linguri de miere (se salcam am pus)
2 plicuri intaritor de frisca
frisca se bate bine cu zaharul pudra si intaritorul, se adauga laptele condensat(daca aveti indulcit este si mai bine) si mierea si gata crema;

jeleu de visine
visinele se pun la fiert, sa dea doar putin in clocot, amestecate cu cateva linguri de zahar; din ele am pastrat sucul (cam 500ml) si cateva visine -pasate pt jeleu, iar celelalte visine intregi le-am pus deoparte pt crema si ornat; 80g gelatina am hidratat-o, apoi am amestacat-o cu sucul de visine, am dat-o la rece sa se solidifice putin;

se pune cuptorul la 180C ;ouale se bat bine impreuna cu zaharul si apa, puse putin cate putin....se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao, se pune vanilia (zahar vanilat sau esenta); se pune in tava unsa cu unt in cuptorul preincalzit...cam 30 min, blatul cand este gata se desprinde de tava; tava se acopera cu folie alimentara; blatul se taie in doua, se insiropeaza(l-am insiropat cu compot de cirese) ; pe primul blat se pune un strat de visine, crema, strat de visine, crema; apoi al doilea blat, jeleul (putin solid , sa nu se scurga), blat; se da la frigider pt cateva ore, se rastoarna si se orneaza dupa placere;
asa a iesit

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri