Tort "Padurea Neagra"

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 30 August 2013
Tort

Ingrediente

  • Oua: 6 bucati - blat
  • Zahar: 6 linguri - blat
  • Vanilie: 1 plic- blat
  • Ulei: 2 linguri - blat
  • Apa: 1 lingura - blat
  • Faina: 6 linguri - blat
  • Praf de copt: 1 plic- blat
  • Cacao: 2 linguri - blat
  • Visine: 500 g - jeleu de visine
  • Budinca de vanilie: 1 plic- jeleu de visine
  • Zahar: 160 g - jeleu de visine
  • Apa: 300 ml - jeleu de visine

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Habar n-am de ce se numeste asa, dar ce pot spune e ca acest tort mi-a placut foarte tare si cu sigurannta il voi repeta. Mai trebuie sa cumpar si sa congelez visine. ;)
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea
Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei parti egale. Sau daca vreiti sa aveti trei foi perfecte,impartiti aluatul in 3 parti egale si coaceti separat blaturile.
Pentru umplut blaturile avem nevoie de 600 ml frisca (din care oprim putin si pentru ornat) si 1 kg de visine . Din jumatate de kg visine vom face un jeleu de visine iar restul le vom pune peste frisca.
Jeleu de visine:
Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic
Blaturile se insiropeaza cu visinata. (cam 3 linguri la fiecare blat)
Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu
peste jeleu se pune un strat de frisca batuta si visine (evident fara samburi :D )
Apoi urmatorul blat si procedam la fel si apoi ultimul blat. Tortul se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra sau se poate orna dupa imaginatie.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri