Tort Snikers

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 31 August 2013
Tort Snikers

Ingrediente

  • Oua: 8 bucati - blat
  • Zahar: 1 cana
  • Faina: 1,5 cana
  • Ulei: 8 linguri
  • Praf de copt: 1 lngurita
  • Budinca de vanilie: 4 bucati - crema
  • Zahar: 200 g
  • Lapte: 1 l
  • Ciocolata neagra: 150 g
  • Unt: 250 g
  • Ciocolata snikers: 4 bucati

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de doly

I-am dat acest nume deoarece contine ciocolata snikers.Am facut acest tort dupa ingrendientele pe are le-am avut in casa si a iesit foarte gustos.

Galbenusurile le frecam cu uleiul dupa care adaugam jumatate de cana de zahar si mixam pana devine o compozitie spumoasa.Albusul il batem spuma impreuna cu zaharul ramas(jumatate de cana).Amestecam cu o lingura de lemn galbenusul si albusul iar la sfrasit faina care a fost amestecata cu praful de copt.Amestecam usor de jos in sus.
Coacem blatul la foc potrivit .
Blatu mi-a iesit foarte frumos,umflat si eram tare bucuroasa :) dupa 5 minute s-a lasat :( acu numa el stie de ce :-??

Am facut o budinca normala pe care am impartit-o in doua castroane...In unul din castroane am pus 150 g cicolata topita si am amestecat bine de tot.
Untul l-am mixat pana a devenit spumos .Cand s-au racit budincile(vanilie si ciocolata)am adaugat untul (jumate din unt in vanilie si jumate in ciocolata)Am amestecat bine cu mixerul .

Prima oara am taiat blatul in doua pe lat si dupaia pe lung(amandoua bucatile).Am insiropat foile de blat cu sirop de zahar(Ardem zahar si adaugam apa+rom).
Intr-o tava am pus folie de plastic si am inceput asamblarea tortului...foaie de blat insiropata,crema de ciocolata,foaie de blat insiropata,crema vanilie, ciocolata snikers,blat si tot asa pana la terminarea ingrendientelor.

Tortul l-am acoperit cu crema ganache(nereusita :)) ) pe care am facut-o din 250 ml frisca lichida si 150 g ciocolata cu lapte...prima oara cand nu imi iese cream ganache dar pt toate este si un inceput.Pt ca ganache nu a iesit tare am tras si niste mazgalituri din ciocolata topita .
Era sa uit 8-} florile le-am facut din crema de ciocolata ramasa iar pe marginea tortului am pus fulgi de migdale.

Nu arata el cine stie ce dar la gust e bestial...gustos rau :D

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri