Tort Tiramisu

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 31 August 2013
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • Mascarpone: 250g
  • Galbenus de ou: 4 bucati
  • Albusuri de ou: 2 bucati
  • Cafea: 1 cana
  • Zahar: 200 g
  • Lichior/rom: dupa gust
  • Piscoturi: 400 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pina se obtine o spuma alba

Se adauga in aceasta compozitie cite o lingura de mascarpone apoi la final se adauga albusurile batute spuma

Se lasa putin la frigider
in aceasta crema de pot adauga 200 ml frisca lichida batuta spuma

In cafeaua racita se pune romul(daca tortul este pentru o petrecere de pitici cafeaua poate fi inlocuita cu ciocolata si se renunta la rom)

Piscoturile se inmoaie rapid pe ambele parti prin cafea si se aseaza in tava in care dorim sa "montam" tortul tiramisu...de obicei se foloseste o tava dreptunghiulara.

Deci aseazam un rand de piscoturi inmuiate apoi un strat de crema, din nou piscoturi si la sfirsit crema.

Se pune cacao intr-o sita (strecuratoare) si se presara peste prajitura
Se lasa la rece pentru cateva ore

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri