Tort Ursulet

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 31 August 2013
Tort Ursulet

Ingrediente

  • Oua: 7 bucati
  • Zahar: 7 linguri
  • Ulei: 7 linguri
  • Faina: 7 linguri
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Zeama de lamaie: putina
  • Sare: putina

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Am batut albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul adaugat cate o lingura
galbenusurile cu uleiul
am adaugat in galbenushuri praful de copt si zeama de lamaie
am amestecat galbenusurile in albusuri cate o lingura si apoi am adaugat faina putin cate putin
am pus la copt in cele doua forme pana s-au aurit
Crema am preparat-o din
o ciocolata cu lapte Milka 160 gr
un borcanel de nutela de 180 gr
150 gr unt
untul la temperatura camerei l-am batut spuma, am adaugat ciocolata milka putin topita in microunde si apoi nutela...a iesit o crema delicioasa

am insiropat blaturile cu suc de portocale proaspat in care am pus o lingurita de miere
si le-am umplut cu crema mentionata mai sus

am facut o glazura din
100 gr ciocolata cu lapte, 2 linguri de smantana dulce si 25 de gr unt
le-am topit si le-am pus deasupra, apoi am lipit forma ursulet deasupra glazurii

Apoi dupa un model de pe net am "imbracat" ursul

am batut 2 cutii de frisca, deci in total 400 ml
o mare parte din ea am lasat-o alba, intr-un castronel am pus frisca+putina cacao si in alt castronel am pus frisca +multa cacao
cu restul de frisca am imbracat marinile tortului

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri