Torta della nonna - tortul bunicii

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Torta della nonna - tortul bunicii

Ingrediente

  • Faina: 300 g - aluat
  • Praf de copt: 1/2 plic - aluat
  • Unt: 120 g - aluat
  • Zahar: 170 g - aluat
  • Galbenus de ou: 1 bucata - aluat
  • Oua: 1 bucata - aluat
  • Sare: putina - aluat
  • Coaja de lamaie rasa: dupa gust - aluat
  • Lapte: 750 ml - crema
  • Galbenus de ou: 8 bucati- crema
  • Zahar: 200 g - crema
  • Faina: 100 g- crema
  • Zahar vanilat : 1 plic- crema
  • Coaja de lamaie rasa: dupa gust- crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

"Torta della nonna" sau tortul bunicii, este de fapt un soi de tarta umpluta cu crema de vanilie, o crema asemanatoare celei de cremsit. Reteta e luata de pe un blog italian , insa sursele mele de inspiratie au fost doua fete dragute de pe Bucataras, RuxyRux si Corina33.

La aceasta reteta, mai intai se pregateste crema, apoi foaia de tarta.
Cele 8 galbenusuri se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumui si se albesc. Se adauga faina, amidonul si laptele cald, apoi se fierbe crema pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca

Pentru foaia de tarta, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra, vanilia, coaja de lamaie, se adauga oul si galbenusul si in final untul moale. Se face o bila de aluat care se lasa in frigider pentru o ora.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tort, se intinde 3/4 din aluat pe funful formei de tort si pe margine, se pune toata crema iar restul de aluat se intinde si se decupeaza cu diferite forme si se pune peste crema. Se pune tarta in cuptor pentru 40-50 minute. Se lasa sa se raceasca, e bine sa stea la frigider cel putin 3 ore, dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste cu o cafea alaturi. E delicioasa si sunt multumita si de aspect, singura problema fiind ouale palide de magazin :), de aceea crema mea a iesit alba spre deosebire de cea a fetelor.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri