Trandafir aperitiv

postat de Retete in Imagini, in Aperitive cu foietaj, pe 1 Iulie 2013
Trandafir aperitiv

Ingrediente

  • Lapte cald: 250 ml
  • Miere: 2 linguri
  • Sare: 1 lingurita rasa
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Unt: 25 g
  • Faina: 500-550 g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive cu foietaj
Mod de Preparare

Intr-o cana se pune drojdia cu 2 linguri de apa caldutza si se lasa acoperit 10-15 min
Separat intr-un castron punem laptele 250 ml, unutl 25 gr, sarea, mierea si incalzim putin cat sa se topeasca untul
dupa cele 15 min in care am lasat drojdia la crescut amestecam cele doua compozitii si incepem sa punem treptat faina si framantam bine aluatul
acoperim si lasam la crescut pentru 30 min(la loc ferit de curent)
Impartim aluatul in 3 bile(daca vrem sa facem cornulete mai mici...ies 24 de bucati)
fiecare bila din cele 3 trebuie sa aibe aproximativ 250 gr
Intindem pe rand fiecare bila cu sucitorul, apoi o taiem in triunghiuri(8)
pe fiecare triunghi punem umplutura(sunca si cascaval) sau ce doriti si rulam de la baza spre varf
cornul obtinut se taie in jumatate
Apoi le asezam in tava si le mai lasam 15 min la crescut
Ungem cu ou si daca vreti puteti presara deasupra , mac, oregano...
dupa 15-20 de min la foc potrivit sunt gata(insa verificati mereu)
sursa retetei: culinar

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri