Trandafiri din foietaj si mere

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 3 Septembrie 2013
Trandafiri din foietaj si mere

Ingrediente

  • Aluat de foietaj: 400 g
  • Mere: 3
  • Zahar: 6 linguri
  • Scortisoara: 2 linguri
  • Zeama de lamaie: de la 1/2 de lamaie

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de cretu-veronica22 (sursa:culinar)

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.

Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas si scortisoara. Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse. Apoi se ruleaza cat mai strans posibil.

Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar.

* aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
* cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta
* dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat
* sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa"

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri