Trigoane cu ciuperci si cascaval

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 28 August 2013
Trigoane cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Aluat de foietaj: 1 pachet
  • Ciuperci: 500 g
  • Ceapa: 1
  • Cascaval: 100 g
  • Galbenus de ou: 1 - pentru uns foile de placinta
  • Ulei: putin
  • Pasta de rosii: 2 linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga ciupercile si se calesc pana se evapora apa lasata de ele, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pasta de rosii.

2/3 parte din cascaval se adauga la ciuperci si se amesteca iar restul se pastreaza pentru a fi presarat deasupra trigoanelor.

Foile de placinta se ung cu unt topit si se suprapun cate trei foi.

Taiem in trei fasii egale, in coltul fiecarei fasii punem o lingura generoasa de umplutura,

Indoim coltul din stanga, apoi cel din dreapta, si indoim in continuare pana ajungem la capatul fasiei, avand grija sa inchidem toate laturile triunghiului, pentru a nu se scurge umplutura. Triunghiurile astfel formate le punem in tava pe hartie de copt, ungem deasupra fiecare triunghi cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram cascaval ras.

Coacem in cuptorul preincalzit aproximativ 25 minute.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri