Triunghiuri cu gem si nuca

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Triunghiuri cu gem si nuca

Ingrediente

  • Unt: 200 g - pentru foi
  • Branza de vaci: 200 g
  • Faina: 300 g
  • Bicarbonat: 1 lingurita
  • Otet: 1 lingurita
  • Gem: 350 g - umplutura
  • Nuci si migdale macinate: 300 g
  • Zahar: 2 linguri
  • Oua: 1 bucata

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Ghiocel

se freaca untul cu branza de vaci spuma. Se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina putin cate putin.
Se obtine un aluat elastic care se infasoara intr-un prosop si se pune la frigider pentru 1-2 ore. Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi si se taie patrate.

Pentru umplutura se amesteca gemul, nuca macinata si zaharul. Daca gemul este dulce nu se mai pune zahar.

Pe fiecare bucatica de aluat se pune o lingurita din acest amestec si se impatura rezultand un triunghi. Eu am facut si pernite. Se preseaza cu furculita pe margina, se unge cu ou si se coace in tava tapetata cu hartie cca 25 minute la foc potrivit. Se servesc pudrate cu zahar farin.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri