Trufe de ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Bomboane, fursecuri, pe 18 August 2013
Trufe de ciocolata

Ingrediente

  • Ciocolata neagra: 225 g
  • Smantana dulce: 180ml
  • Unt: 30g
  • Rom: 2 linguri
  • Fulgi de nuca de cocos: 2 linguri - pentru decor

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Franta

Categorii:

   Bomboane, fursecuri
Mod de Preparare

rupem ciocolata bucatele si o asezam intr-un vas.
untul si cu smintina,amestecate intr-un vas se pun la foc mic si se aduc la fierbere.cind vedem primele bule ce anunta fierberea,luam de pe foc vasul si turnam continutul peste ciocolata,lasind asa 5 minute.apoi amestecam bine, adaugam romul,omogenizam si depozitam peste noapte in frigider ca sa se intareasca intreaga compozitie.daca ne grabim putem folosi si congelatorul,compozitia e intarita in cca 3 ore.
a doua zi luam cu lingurita din compozitie si tavalim prin nuca de cocos,formind mici bilute intre palme,cu un diametru aproximativ de 2-2,5 cm ,pe care tavalim apoi prin cacao.am apelat la o prima acoperire cu nuca de cocos pentru a mai "scapa" de consistenta extrem de lipicioasa a masei de ciocolata si o prelucrare mai usoara, cocosul rezervind trufelor o discreta aroma si textura,ambele placute . trufele astfel obtinute le depozitam pe hirtie de copt sau cosulete de hirtie pentru bomboane si ulterior in cutii de carton, ele rezistind citeva saptamini in frigider si luni de zile in congelator

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri