Turta dulce

postat de Retete in Imagini, in Dulciuri de post, pe 19 August 2013
Turta dulce

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Zahar: 1 ceasca
  • Ulei: 3 linguri
  • Bicarbonat: 1 lingurita
  • Scortisoara macinata: 1 lingurita
  • Cuisoare macinate: 1 lingurita
  • Fenicul macinat: 1/2 lingurita
  • Nuca: 3 linguri
  • Rahat de fructe: 100 g
  • Zahar: 6 linguri - pentru glazura
  • Apa: 6 linguri - pentru glazura
  • Ulei/margarina: 6 linguri - pentru glazura
  • Cacao: 2 linguri- pentru glazura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Dulciuri de post
Mod de Preparare

Se încalzeste jumatate din ceasca de zahar, se stinge cu apa (1 ceasca si jumatate dupa care se adauga restul de zahar -
Se pune faina, bicarbonatul, feniculul, scortisoara, cuisoarele si uleiul.
Se amesteca bine compozitia, apoi se pun cuburi mici de rahat si o parte din miezul de nuca. -
Se toarna compozitia într-o tava unsa cu ulei si se presara restul de nuca -
Se coace în cuptor timp de 40-45 minute. - Figurinele de turta dulce le poti orna fie cu glazura, fie cu diverse ornamente comestibile (de exemplu bombonele colorate).
Glazura se mesteca intr-o craticioara si se fierb pana se ingroasa apoi se intinde peste turta dulce

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri