Turta dulce

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Turta dulce

Ingrediente

  • Faina: 3 cani
  • Zahar: 100 g
  • Miere: 4 linguri
  • Oua: 2 bucati
  • Galbenus de ou: 1 bucata
  • Unt: 100 g
  • Praf de copt: 1 plic
  • Scortisoara: 1 lingura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Miha

Ouale si gabenusurile le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.

Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.

Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.

Se decoreaza dupa preferinta.

Eu am preferat o varianta cat mai simpla. Ceva mai complicat poate la anu

Pentru bradut se vor folosi mai multe marimi de stelute, care dupa coacere se vor suprapune, de la mare la mic si se fixeaza cu o tija pentru frigarui.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri