Unt de casa

postat de Retete in Imagini, in Aperitive diverse, pe 23 August 2013
Unt de casa

Ingrediente

  • Caimac: in functie de cate portii doriti

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa
Daca aveti vite sau cumparati lapte de casa nu aruncati caimacul...
Eu cumpar lapte si este foarte gras...dupa racire adun de deasupra laptelui(la 2 l lapte)
200ml caimac...
Mod de preparare:
Caimacul adunat de la lapte se amesteca bine pentru a putea fi turnat intr-un bidon..
Se zbate bidonul pana se alege untul de zar...
(nu va speriati,la un momentdat o sa se ingroase de nu mai merge zbatut,asta este semnul ca untul este ,,aproape'' gata)
Daca puneti intrun bidon transparent se observa diferenta:untul galben in zarul alb.
Daca untul nu curge din bidon taiatil si clatiti untul cu apa rece...

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri