Varza murata

postat de Retete in Imagini, in Muraturi in apa cu sare, pe 20 August 2013
Varza murata

Ingrediente

  • Varza: 60kg
  • Hrean: 1kg
  • Sare grunjoasa: 1lingura/litru de apa
  • Marar: 1 legatura
  • Cimbru: 1 legatura
  • Boabe de porumb: 500g
  • Sfecla rosie: 4 bucati
  • Apa: cat este necesar

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Muraturi in apa cu sare
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

Aceasta reteta o avea bunica...mama...eu...si sper sa duca traditia si fetita mea....
Curatam varza,crapam cotorul,apoi asezam varza in bidon....printre verze punem sfecla ,hrean,marar,cimbru,porumb...
Masuram apa si in functie de cata apa incape punem sarea...(mie mi-au intrat 8 galeti de apa si am pus 64 linguri cu sare)
Varza se vantura de trei ori(in aceiasi zi in care ati puso)eu am puso azi (sambata)si o vantur 3 sambete la rand...
Cu un furtun si 2 galeti vanturam varza....cate galeti cu apa ai pus atatea scoti si le torni inapoi(in cazul meu 8)
Deasupra verzii se pune un gratar sau o piatra ca ea sa nu se ridice la suprafata.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri