Vinete Siciliene

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 23 August 2013
Vinete Siciliene

Ingrediente

  • Vinete: 2
  • Rosii: 2
  • Telina tulpina: 2
  • Usturoi: 3-4 catei
  • Ceapa: 1
  • Suc de rosii: 100 ml
  • Masline fara samburi: cat este nevoie
  • Vin alb: 1/2 pahar
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Zahar: 1 lingurita
  • Busuioc proaspat: dupa gust
  • Ulei de masline: cateva linguri

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Italia

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Vinetele curatate de coaja se taie cubulete mici
Se stropeste o tava cu putin ulei de masline se pun cuburile de vinete in tava, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau in cuptorul preincalzit pentru 20 de min

Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici
betele de telna se taie marunt
usturoiul se taie felii
ceapa se da pe razatoare daca este ceapa uscata sau se taie marunt daca este ceapa verde

scoatem samburii maslinelor si le taiem feliute
In timp ce vinetele sunt la cuptor punem 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie adanca si calim cateva minute toate ingredientele mai sus mentionate

Scoatem vintele din cuptor si le punem si pe ele peste legumele din tigaie, adaugam sucul de rosii si vinul, lasam cateva minute sa fiarba, condimentam cu sare si piper,punem si zaharul, dam in fiert din nou tocam marunt busuiocul si-l presaram deasupra, stingem focul
Se serveste alaturi de paine prajita ies niste bruschette minunate, sau alaturi de paste sau orez alb

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri