Vinete umplute

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 23 August 2013
Vinete umplute

Ingrediente

  • Vinete: 6
  • Carne: 300 g
  • Ceapa: 1
  • Suc de rosii: 1 pahar
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Ulei de masline: cat este nevoie
  • Patrunjel verde: dupa gust
  • Usturoi: cativa catei

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Se spala vinetele, li se taie coditele
Taiem cate un "capac" pentru fiecare vanata
Apoi incet scobim miezul fie cu instrumentul pentru scos cotorul la mere, fie cu o lingurita mica avand grija sa nu rupem vinetele

Miezul vinetelor se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie (cu putin ulei de masline)impreuna cu ceapa taiata si ea marunt, se lasa cateva minute

Carnea tocata se adauga si ea in tigaie si se lasa pana se rumeneste putin, apoi se adauga sucul de rosii, se condimenteaza cu sare, piper, se opreste focul si se adauga patrunjelul taiat si usturoiul zdrobit
Se amesteca si se lasa sa se racoreasca putin

Vinetele scobite se umplu cu aceasta compozitie(mi-a ramas f putina umplutura si am umplut si un cartof caruia i-am aplicat acelasi tratament) :)

Se unge o cratita(vas de yena) cu putin ulei, se aseaza "in picioare" vinetele in cratita, se pun capacelele
Se face un sos din jumatate de cana de sos de rosii si o cana de apa, se condimenteaza si se rastoarna incet in vas
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ o ora

Mod de Servire

Se servesc simple sau cu smantana si patrunjel verde

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri