Visine conservate pentru iarna

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 20 August 2013
Visine conservate pentru iarna

Ingrediente

  • Visine: 3 kg
  • Zahar: 1 kg
  • Aspirina: 10 bucati

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Am facut dupa reteta socrelei dar am impresia ca este aceeasi cu cea a alynusei numai ca-s un pic micsorate cantitatile

3 kg de visine cantarite intregi(cu tot cu samburi) se spala se scot coditele si se scurg bine de apa
Se scot samburii si se pun visinile intr-un vas incapator
Se pune zaharul peste ele
Aspirina se piseaza si se face "praf" apoi se pune si ea peste visinile cu zahar
Se amesteca usor cu o lingura de lemn (se repeta operatiunea "amestecatului" de cateva ori) apoi se lasa cateva ore sau chiar peste noapte( eu le-am lasat peste noapte)
Se pun apoi in borcane din sticla, se toarna zeama deasupra se inchid fff bine borcanele si se tin la loc racoros
Se pastreaza super si merg f bine pentru prajituri

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri