Waraga Malfouf - sarmalute arabesti

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 23 August 2013
Waraga Malfouf - sarmalute arabesti

Ingrediente

  • Varza alba: 1 bucata
  • Orez: 1-2 pahare
  • Sare: dupa gust
  • Condimente: dupa gust
  • Patrunjel: dupa gust
  • Usturoi: dupa gust
  • Lamai: dupa gust

Specific:

  Arabesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Liban

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

sursa retetei: dodo desprecopii

O varza alba dulce se opareste in apa cu sare si se desfac frunzele, care apoi se taie in doua (sau patru, depinde cit de mare e frunza) pe linga nervura, care se scoate
Se spala bine orezul, se adauga sarea, condimentele, un pic de ulei, patrunjel tocat fin si usturoi pisat(optional)
Se ruleaza sarmalele subtirele, cam ca un trabuc de groase si se pun la fiert la foc mic cam 1/2ora.
La fiert se adauga apa proportional cu cantitatea de orez 2 apa/1 orez, impreuna cu inca 1/2 lamiie-zeama

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se servesc impreuna cu smintina, iaurt

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri