Zacusca cu ardei prajiti si vinete

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 20 August 2013
Zacusca cu ardei prajiti si vinete

Ingrediente

  • Vinete: 20 kg
  • Ardei rosu gras: 9 kg
  • Rosii: 10 kg
  • Ceapa: 7 kg
  • Sare: dupa gust
  • Ulei: 3 litri
  • Zahar: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  18

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Se coc vinerele,se scurg(treaba asta am facut-o cu o saptamana inainte)
Se prajesc ardeii in ulei pana de umfla coaja si apoi se pun in apa,se curata de cotor si seminte si se lasa la scurs.
Rosiile se curata de coaja si se toata cubulete.Ardeii la fel.Si vinetele .
Ceapa am primit dispozitie sa o las mai mare dar cum ,mie nu imi place am tocat si asa si asa.Ca aveam pasnici ,bunica si mama socara
Se calesc vinetele tocane intr-un litru de ulei.Separat in tuci am pus celelalte 2 sticle de ulei si ceapa.Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat ardeii grasi tocati mai marisor sa se fada bine la final.Apoi se pun rosiile si se lasa sa scada putin.Rosiile le punem scurse de apa.
La urma cand se ingheaga putin zacusca si se inmoaie rosiile punem vinetele.Sarea(am trecut asa cantitatea ptr ca se pune dupa gust)
zaharul si o mai lasam putin la foc.Se amesteca pentru ca vinetele au tendinta sa se lipeasca
Se unplu borcanele cu zacusca calda si apoi se fierb infasurate in hartie (care 20 minute)
Se lasa la racit acoperite si apoi la beci cu ele.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri