Zacusca de vinete

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 20 August 2013
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • Gogosari: 30 bucati
  • Ceapa: 15 bucati
  • Vinete: 3 kg
  • Suc de rosii: 1 l
  • Morcovi: 4 bucati
  • Ulei: 400-500 ml
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Zahar: 1 lingurita

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Se toaca gogosarii si se calesc in ulei pana cand scade zeama. La fel se procedeaza si cu ceapa. Se pun apoi impreuna intr-un vas si se calesc in continuare, amestecand si avand grija sa nu se prinda.
Se pun vinetele coapte, curatate si tocate, morcovii fierti in prealabil si dati pe razatoarea mica, sare, piper si suc de rosii,
Se pun la fiert si se amesteca in continuu, sau varianta mai simpla si preferata de mine este sa pun vasul in cuptor la foc mic si sa nu trebuiasca sa stau ore in sir sa amestec in oala.:) Cand uleiul incepe sa se ridice deasupra, inseamna ca zacusca e fiarta. Se pune asa fierbinte in borcane sterilizate. Eu pun deasupra un varf de cutit de salicil pentru conserve si astfel nu se strica. Borcanele de zacusca se acopera cu paturi si se lasa pana a doua zi, sa se raceasca complet.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri