Beneficiile consumului moderat de zahar

postat de Administrator, in Sanatate, pe 15 Septembrie 2013
Beneficiile consumului moderat de zahar

Consumul a catorva bomboane sau a unui pahar cu suc poate fi o placere condamnata de multi dintre voi. Ele au ca ingredient zaharoza, mai bine cunoscut sub numele popular de zahar, care este in capul listei celor care doresc sa evite cresterea in greutate.
Dar zaharul are si beneficii, trebuie doar consumat cu moderatie.
Toate excesele sunt daunatoare, dar zaharul da o cantitate mare de energie si ajuta la conservarea alimentelor. Ar trebui sa fie consumat in cantitati care nu depasesc 10% din valoarea calorica totala de la o masa.
Valoarea maxima recomandata pentru consumul zaharului intr-o zi este egala cu 10% din valoarea energetica totala. Asta inseamna intre 4 si 6 lingurite de zahar consumate in 24 de ore.
Comparativ, zaharul este este pentru corpul omenesc ca benzina pentru un motor. Este convertit in energie care astfel ajunge in sange.
Ciocolata si bauturile carbogazoase pot fi parte a unui stil de viata sanatos, daca sunt consumate in cantitati corespunzatoare cu consumul de energie al fiecarei persoane. Adica, cu o dieta echilibrata, combinata cu activitate fizica regulata, nu este necesar sa se evite consumul de dulciuri. Pentru cei care consuma dulciuri in cantitati mari, se recomanda totusi substituirea zaharului cu inlocuitori ai acestuia.
Cei care urmeaza diete sub indicatie medicala sau sunt predispusi la obezitate sau diabet zaharat, trebuie sa fie mai atenti la consumul acestor produse.
Zaharul este un carbohidrat simplu, ceea ce inseamna ca este asimilat rapid de organism. Consumat necontrolat, poate provoca boli, pe langa obezitate.

Tag-uri

Articole Asemanatoare

0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri