Cum sa nu ajungi la anemie

postat de Administrator, in Sanatate, pe 2 August 2013
Cum sa nu ajungi la anemie

Anemia este, în general, definită ca o reducere a celulelor roșii din sânge și apare atunci când sângele nu transporta suficient oxigen în corp. Cea mai frecventă cauză a anemiei este lipsa de fier. Organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobină, substanța care dă sângelui culoarea roşie si transporta oxigenul de la plamani la alte părți ale corpului.

Nivelul de fier din sânge poate scădea din mai multe cauze. Printre ele, sângerare menstruală abundentă, sarcină, ulcer, polipi intestinali, cancer de colon, boli ereditare, tulburări de alimentație sau o dietă saracă în fier, acid folic sau vitamina B12. Anemia poate provoca, de asemenea, greață și slăbiciune, palpitații, leșin, dureri de cap, confuzie, sângerarea gingiilor și senzație de frig în mod constant. Dacă suferi de anemie, este foarte important să urmezi o dietă bogată în:

- Carne rosie
- Galbenuş de ou
- Spanac, sfeclă și anghinare
- Fructe uscate, cum ar fi prunele uscate și stafide
- Cereale îmbogăţite cu fier
- Fructe de mare, în special stridii şi scoici
- Carne de pui
- Fasole, linte, năut și soia
- Ficat

Caută reţete uşoare care includ aceste ingrediente, şi găteşte feluri de mâncare pe placul întregii familii, în special al copiilor. Explică copiilor tăi despre importanța alimentației sănătoase, astfel încât aceştia să poată crește sănătoşi, puternici și inteligenţi.

Dacă ai simptome de anemie, nu ezita să soliciţi asistență medicală. Boala poate provoca o lipsă de motivaţie, performanţă scăzută la locul de muncă și depresie. De asemenea, este legată de alte boli care pot fi evitate prin tratament preventiv. Adoptă o dietă şi un stil de viaţă sănătoase. Și aminteşte-ţi: echilibrul între muncă și odihnă este esențial pentru o sănătate bună.
(uol.com.br)

Tag-uri

Articole Asemanatoare

0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri