Dieta săracă poate avea consecinţe grave pentru copii

postat de Administrator, in Fast-Food, pe 18 Iulie 2013
Dieta săracă poate avea consecinţe grave pentru copii

Consultaţi sfaturile nutriţionale pentru a crea şi a menţine obiceiuri alimentare sănătoase

Obisnuiţi cu mediul şcolar, unde de obicei consumă snacks-uri si produse fast-food, copiilor le este greu sa servească un prânz sau o gustare sănătoase acasă.
Părinţii au sarcina dificilă de a găsi alternative care pot convinge copiii. Şi odată cu sosirea vacanţei şcolare, este important ca ei să se hrănească bine şi corect în această perioadă pentru a deprinde obiceiuri alimentare sanatoase.

Sfaturi pentru copil să mănânce mai bine
Există modalităţi de pregătire a produselor alimentare pentru a le face mai interesante şi a trezi apetitul la copii. \"Schimbarea obiceiurilor este posibilă, dar este nevoie de perseverenţă şi determinare. Primul pas este de a face servirea mesei un moment plăcut. Începeţi cu alegerea alimentelor. Foloseşte alimente colorate cu care te poţi “juca” în timp ce pregăteşti masa.Taie-le astfel încât să devină plăcute la vedere. Joacă-te cu culorile si formele, făcând feţe sau chiar personaje pentru copii. Acest lucru va stârni curiozitatea şi dorinţa copilului de a încerca alimentele.
Un alt sfat este să-i înveţi să mănânce încet, să mestece bine şi să simtă gustul. Preferaţi preparatele gatite la cuptor, la grătar sau fierte. Când le pregătiţi, utilizaţi cantităţi mici de ulei de soia, porumb, floarea soarelui, ulei de canola sau orice alt ulei vegetal.

Riscurile unei diete sărace
Hrana necorespunzătoare la copil poate duce la debutul precoce al bolilor, cum ar fi diabetul zaharat, colesterol ridicat, hipertensiune arterială şi risc crescut de obezitate. Mai mult, o cercetare realizată de Universitatea din Londra, a arătat că acei copiii care sunt subnutriţi, mai ales cei care mănâncă prea mult \"fast-food\", au mai multe dificultati de invatare şi risc pentru IQ mai mic la vârsta adultă.

0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri