Mananca vinete

Chiar daca vara este pe sfarsite, vinetele se gasesc inca din belsug pe tarabele din piete. Cu cat culoarea vinetei este mai inchisa la culoare, cu atat contine mai multi antioxidanti, si anume anthocianine (nasunina). Oamenii de stiinta au reusit sa le izoleze si sa identifice activitatea lor antioxidanta, in principal sa protejeze membrana celulelor creierului.
De asemenea, vanata contine o varietate mare de nutrienti si anume (la 80 gr. cantitate de vinete):
- fibre 11%
- mangan 10%
- molibden 5.4%
- potasiu 5.3%
- folati 4.5%
- vitamina K 3.5%
- cupru 3.5%
- vitamina B6 3.5%
- triptofan 3.1%
- vitamina C 3%
- magneziu 2.8%
- vitamina B 32.6%
- calorii 1%
Alegeti vinetele care sunt ferme si grele comparativ cu marimea lor. Coaja lor trebuie sa fie neteda si stralucitoare, fara pete sau adancituri. Codita vinetei trebuie sa fie verde aprins. De asemenea, pentru a verifica daca este proaspata, putem apasa coaja vinetei cu un deget, iar daca aceasta revine loc, atunci aceasta este proaspata.
(sursa: nytimes.com)
Articole Asemanatoare
-
vezi detalii
Fructele si legumele congelate SUNT MAI BUNE decat cele proaspete
postat de Administrator, in SanatateCercetatorii au descoperit niveluri mari de vitamine si antioxidanti in fructele ...
-
vezi detalii
Cum sa nu ajungi la anemie
postat de Administrator, in SanatateAnemia este, în general, definită ca o reducere a celulelor roșii ...
-
vezi detalii
Evitarea burticii dupa 40 de ani
postat de Administrator, in SanatateCum sa eviti sa faci burtica dupa 40 de ani? Burta proeminenta, ...