Dicţionar Culinar

a la Russe

Preparat în stil rusesc, cu smantana şi/sau sfecla roşie

Antricot

Este un biftec, care este tăiat dintre coastele vitei. Se prăjeşte la grătar, nu înainte de a fi sotat cu unt. Se ţine pe grătar aproximativ 1 minut pe fiecare parte. De aici şi denumirea de "friptură la minut".

Bacon

Este un cuvânt englezesc ce denumeşte un anumit tip de preparat de carne de porc, cu grăsime. Se obţine urmare îngrăşării porcilor după un sistem specific de hrană (mai ales cu nutreţ bogat în proteine) și a unei prelucrări speciale (sărare, afumare)

bain-marie

Reprezintă o metodă de a încălzi un recipient conținând felul de mâncare preparat, cu apă fierbinte. Câteodată termenul este folosit de asemenea pentru vasul ce conține apa fierbinte. Această metodă de preparare prezintă avantajul de a evita un transfer de căldură prea brusc. Se pot găti creme şi sosuri.

Barbecue

Gătit la grătar, în aer liber.

Bearnaise (sos)

Este o variație de sos olandez (maioneză). Se foloseşte vin alb sau oțet, ceapă tăiată cubuleţe, tarhon, piper care sunt fierte împreună, apoi se strecoară și se adaugă maioneza. Tarhon este acela care îi dă un gust distinctiv. Sosul se serveste cu carne de vită și unele crustacee.

Bechamel (sos)

În Franța, este unul dintre cele patru sosuri de bază, denumite "Meres" sau "sosuri mamă" din care toate celelalte sosuri derivă. De asemenea, este cunoscut ca "sos alb". Acesta este un sos neted, alb alcătuită din făină, lapte fiert, și unt. Acesta este de obicei servit cu carne alba, oua si legume. El stă la baza multor alte sosuri.

Bicarbonat de Sodiu

Este o substanță naturală, care este prezentă în toate lucrurile vii. Aceasta ajută lucrurile vii să-şi menţină echilibrul PH-ului, necesar vieţii. Bicarbonat de sodiu se face din sodă calcinată, de asemenea, mai este cunoscut sub numele de carbonat de sodiu. Se găsește în toate magazinele alimentare la secțiunea praf de copt.

Brie (brânză)

Una dintre cele mai populare brânzeturi importate, Brie a fost numită "regina tuturor brânzeturilor." Această brânză se face din lapte de vacă integral, parţial degresat sau degresat (calitatea variază în funcție de tipul de lapte folosit). Această brânză este descrisă ca fiind cremoasă, netedă și foarte delicată. Crusta naturală albă de brânză Brie este comestibilă, asa ca nu o aruncați atunci când serviţi Brie ca aperitiv.

Broccoli

Este un membru al familiei Cruciferae și este rudă cu varza, varza de Bruxelles şi conopida. Ea are grupuri strânse de muguri mici care stau pe o tulpină robustă. 

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri