Dicţionar Culinar

Sake

Băutură alcoolică obţinută din fermentarea orezului.

Salsa

Un amestec de legume crude sau fierte parțial și / sau fructe, ierburi și, desigur, ardei iute. Orice, de la legume, fructe, nuci, pește și carne poate fi folosit pentru a face salsa, atâta timp cât aromele se amestecă bine. Ingredientele combinate nu sunt un piure, ci bucăţi distincte, și sunt adesea nefierte. 

Sashimi

Specialitate japoneză de peşte crud, feliat.

Sauté (sote)

O tehnică de gătit rapid în ulei și / sau unt la foc mare. Se utilizează o tigaie sau wok.

Scorţişoara

Este un condiment obținut din coaja interioară a mai multor arbori din genul Cinnamomum,  şi este utilizat în alimente dulci și sărate. În timp ce Cinnamomum verum este uneori considerat a fi "adevărata scorțișoară", cel mai des întâlnită scorţişoară în comerțul internațional este derivată din specii înrudite.

Sofran

este o plantă mediteraneană, din care se poate extrage condimentul șofran, uleiuri aromatice, precum și numeroase alte substanțe cu utilizări în medicină şi alimentaţie.

Stroganoff

Un fel de mâncare care constă din felii subțiri de carne de vită (cotlet de obicei, muschi), ceapă, și ciuperci feliate. Ingredientele sunt rapid sotate în unt şi combinate cu un sos cremă acrişor. Acesta este de obicei însoțit de un pilaf de orez.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri