Dicţionar Culinar

Taco

Este un fel de mâncare tradițional mexican compus dintr-o tortilla de porumb sau grâu pliată sau rulată în jurul unei umpluturi. Un taco se poate face cu o mare varietate de umpluturi, inclusiv carne de vită, carne de porc, pui, fructe de mare, legume și brânză, pentru a permite o mare versatilitate și varietate. Un taco este, în general, mâncat fără ustensile și este adesea însoțit de garnituri, cum ar fi salsa, avocado sau guacamole, coriandru, roșii, carne tocată, ceapă și salată.

Tartar (sos)

Sos făcut din maioneză cu murături tocate, care este de obicei servit cu fructe de mare şi peşte.

Tempura

O metodă japoneză de preparare a alimentelor prăjite. Pentru a pregăti tempura, alimentele proaspete (fructe de mare sau legume proaspete), sunt toate tăiate și apoi înmuiate într-un aluat din galbenuş de ou, făină, ulei şi apă. Ele sunt apoi sunt scufundate în ulei încins până se rumenesc.

Tofu

Fabricat din caș de soia, tofu este bogat în proteine de înaltă calitate. Este un tip de brânză, obţinut din închegarea laptelui de soia proaspăt. Tofu poate fi folosit în loc de smântână, iaurt, maioneză sau în sosuri, precum şi la salate. 

Tortilla

Un sortiment de lipie din făină de porumb sau grâu.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri