Dicţionar Culinar

Cordon Bleu

Un fel de mâncare de pui sau de vită umplut cu brânză și șuncă.

Coriandru

Este o plantă aromatică înrudită cu pătrunjelul. Seminţele coriandrului poartă denumirea de Chimen.

Cuşcuş (couscous)

Este un fel de mâncare format din granule mici de grâu dur zdrobite sau orez și apă sărată. Acesta a fost un aliment de bază în toate țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord din cele mai vechi timpuri. 

Dijon (muştar)

Muştar iute, facut din seminte decorticate de muștar, vin alb, oțet și condimente.

Edam (brânză)

Este un fel de brânză obţinut din caş dulce şi brânză din lapte de vacă. 

Escalope (escalop)

Bucăți de carne dezosată, frăgezite cu ajutorul unui ciocan de bătut şniţele.

Falafel

O gustare din Orientul Mijlociu, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de ta'amica. Aceasta este considerată mancarea naţională a Egiptului, dar este popular în întregul Orient Mijlociu. Este vândută la fiecare colț, de la restaurante la standuri pe trotuar. Ca ingredient principal se foloseşte, de obicei, năutul.

Feta (brânză)

 o brânză clasică grecească, de obicei realizată din lapte de capră sau de oaie. În prezent, cel mai des întâlnită este din lapte de vacă.

Filet Mignon

Este un cuvânt derivat din limba franceză, reprezentând capătul mic (fără os) al muşchiului de vită. Este cea mai fragedă parte a muşchiului.

Focaccia

Este o pâine plată, originară din Italia, asemănătoare cu blatul de pizza. Acesta este în mod tradițional unsă și coaptă într-un cuptor cu lemne. Topping-urile pentru focaccia sunt în general destul de simple. Cele mai comune sunt felii de rosii proaspete, tăiate subțiri, prosciutto. Alte topping-uri comune includ doar prosciutto, doar roşii, sau roșii și felii subțiri de mozzarella. Uleiul de masline se adaugă după gust.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri