Dicţionar Culinar

Ganache

 Este o cremă realizată din ciocolată şi smântână dulce.

Gorgonzola (brânză)

Cea mai populară dintre brânzeturile albastre (blue cheese) italiene. Fabricată din lapte de vacă, conținutul de grăsime este de 45%, și este foarte moale şi fină. Este o brânză cu mucegai de culoare albastră.

Gouda (brânză)

Este facută din lapte integral sau parțial degresat de vacă. Aceasta este, de obicei, de forma unei sfere aplatizate și are, de obicei, un strat de ceară (pentru protecţie şi maturare). Brânza Gouda se topește repede atunci când este mărunțită și încălzită.

Guacamole

Este o salată din avocado, suc de lămâie, ceapă cubuleţe, roşii şi coriandru.

Jambon

Este un produs alimentar obținut din pulpă de porc preparată prin una sau mai multe din metodele următoare: sărare, afumare, uscare, fierbere.

Julienne

Fel de a decupa alimentele în bastonaşe subţiri, care sunt, de asemenea, numite bețe de chibrit. Alimentele se taie cu un cuțit în felii, apoi în fâșii.

Ketchup

 Sos dulce, gros, făcut cu roşii, oţet, zahăr, sare, mirodenii. 

Lasagna

Sunt un fel de paste, late, de forma unor foi. Se folosesc mai multe straturi intercalate cu straturi din diverse ingrediente și sosuri.

Lemongrass

De asemenea, este cunoscut şi sub numele de citronella. Lemongrass este originar din Malaezia și cultivat în întreaga Asie de Sud și California. Este o iarbă tropicală rigidă, care seamănă cu o ceapă verde fibroasă mare. Când este fiartă, dă un gust şi o aromă distincte. Este o planta esențial în gătit în Asia de Sud-Est. Adaugă o aromă de lămâie diverselor feluri de mâncare.

Macadamia

Specie de alună.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri