Dicţionar Culinar

Pancake

Este un fel de clătită prăjită într-o tavă sau tigaie. Aluatul, de obicei, este format din ouă, făină, lapte sau apă și ulei sau unt topit. 

Panettone

Fel de cozonac cu stafide şi fructe confiate. Originar din Milano.

Parfait

Este un desert - îngheţată din frişcă, albuşuri de ou şi gelatină ca agent de întărire.

Parmezan

 Este o brânză foarte tare, uscată, făcută din lapte de vacă degresat sau parțial degresat. Este puternic aromată şi se foloseşte rasă peste feluri de paste, supe şi feluri de risotto.

Pavlova

Este un desert tip bezea cu o crustă crocantă şi fină, denumit după numele balerinei ruse Anna Pavlova. Se foloseşte frişcă şi fructe proaspete.

Prosciutto

Este un tip de şuncă din muşchi de porc, ce a fost condimentată, sărată, apoi uscată la aer.

Quiche

Este un tip de plăcintă sau tartă pe bază de ou şi alte ingrediente. Se pot găsi mai multe soiuri de quiche, de la originalul Quiche Lorraine, la cele cu broccoli, ciuperci, șuncă și / sau fructe de mare (în primul rând crustacee). Quiche poate fi servit ca un aperitiv, pentru masa de prânz, micul dejun sau o gustare seara.

Quinoa

Seminţe de culoarea fildeşului, pe care le puteți achiziționa şi sub formă de făină. Se gateşte precum orezul, dar în jumătate din timp. Gustul este delicat și a fost comparat cu couscous, cu un gust ușor amar. Pentru a elimina gustul amar, trebuie doar să clătiți quinoa într-o sită înainte de preparare. Este considerat un super-aliment, deoarece este o sursa bună de fier, proteine vegetale, potasiu, magneziu si lizină. 

Ravioli

Mici pernuţe din aluat de paste, umplute cu carne, brânză sau legume. Acestea sunt servite cu diferite sosuri.

Risotto

Este  o categorie de preparate din orez italiene. Orezul se fierbe în supă pentru o consistenţă cremoasă. Supa poate fi decarne, pește, sau pe bază de legume. Multe tipuri de risotto conțin unt, vin şi ceapă. Acesta este unul din felurile de mâncare dintre cele mai populare în Italia.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri