Dicţionar Culinar

Tempura

O metodă japoneză de preparare a alimentelor prăjite. Pentru a pregăti tempura, alimentele proaspete (fructe de mare sau legume proaspete), sunt toate tăiate și apoi înmuiate într-un aluat din galbenuş de ou, făină, ulei şi apă. Ele sunt apoi sunt scufundate în ulei încins până se rumenesc.

Tofu

Fabricat din caș de soia, tofu este bogat în proteine de înaltă calitate. Este un tip de brânză, obţinut din închegarea laptelui de soia proaspăt. Tofu poate fi folosit în loc de smântână, iaurt, maioneză sau în sosuri, precum şi la salate. 

Tortilla

Un sortiment de lipie din făină de porumb sau grâu.

Ulei de porumb

Este obţinut din germeni de porumb. Ulei de porumb este aproape fără gust și este excelent pentru gatit, deoarece acesta poate rezista la temperaturi ridicate, fără a scoate fum. Este bogat în grasimi polinesaturate și este folosit pentru a face margarină, sosuri pentru salate și maioneză.

Ulei din seminţe de struguri

Este un ulei uşor, cu care se poate prăji la temperaturi înalte. Are o aromă şi un miros fin de strugure.

Vinaigrette

Un sos obţinut din oţet sau o combinaţie de oţet, ulei şi condimente.

Vol-au-vent

Este un aluat de patiserie, care după coacere devine pufos şi gol pe dinăuntru, putând fi umplut cu cremă, sosuri cu carne sau legume. De asemenea, poate fi umplut cu fructe / amestec de cremă, ca un desert. Poate fi servit ca aperitiv sau un antreu.

Wasabi

Un sortiment de hrean, mai aromat şi nu la fel de iute ca hreanul obişnuit.

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:
Articole adunate de pe bloguri