Afine cu crusta

In revista era putin altfel reteta dar mie asa cum a facut-o mi s-a parut mai interesanta.
Se unge un vas rezistent la foc cu unt ( 15 g ).Se pun cele 30 g zahar si se baga la cuptor pana se caramelizeaza.Eu am lasat doar vreo zece minute, dupa care nu era foarte caramelizat, dar n-am mai avut rabdare.Se pun merele curatate si taiate felii subtiri, si se baga la cuptor pana se inmoaie merele.Intre timp din restul (75 g ) de unt, zahar (75 g ), faina si sare se face un aluat, care pana se fac merele se baga la frigider( cam zece minute ).Se scoate se pun afinele, apoi se rade aluatul pe razatoarea mare peste afine.si se baga din nou la cuptor pana se face aluatul.
Aceste cantitati sunt pt. un vas de 23x16 cm. Daca aveti vas mai mare, adaptati cantitatile.
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din formula as.
Se serveste alaturi de un pic de frisca
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |