Ajvar pasta - zacusca din ardei

Ingrediente
- Ardei gras rosu: 2
- Ceapa: jumatate
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Ardei iute: unul mic
- Ulei: cateva linguri
Ei aceasta pasta mi-a trebuit astazi pentru pljeskcavica insa nu stiu cat de "originala" este reteta ca am tot asteptat sarboaica(doly) sa-mi zica si mie cum se face...intr-un final am facut cum am gasit pe net...
Daca aveti alte retete, adaugiri la ce am facut eu pliz sa le spuneti
Ardeiul taiat marunt se da prin masina de tocat, eu am ales sa-l fac in vasul mixerului vertical
Apoi se adauga ceapa de asemenea data si ea prin masina de tocat
Se condimenteaza, ardeiul iute se piseaza marunt
Se amesteca bine compozitia cu uleiul si se pune la fiert pana scade si se "leaga" ca o zacusca
Eu facand o cantitate atat de mica le-am fiert in microunde...insa la cantitati mai mari dupa ce se fierbe bine pasta de ardei se pune in borcane sterilizate si scurse de orice picatura de apa, se inchid bine capacele si se mai pun la fiert intr-o cratita cu apa(pe baie de aburi) pentru aproximativ 30 de min
Apoi se lasa la racit (acoperim cratita in care am fiert borcanele cu o patura) cand sunt reci se pun la pastrat in camara
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |