Albinita

Ingrediente
- Faina: 400 g, pentru blat
- Oua: 1, pentru blat
- Zahar: 150 g, pentru blat
- Unt: 150 g, pentru blat
- Miere: 2 linguri, pentru blat
- Lapte: 2 linguri, pentru blat
- Bicarbonat: 1 lingurita, pentru blat
- Lapte: 400 ml, pentru crema
- Zahar: 180 g
- Gris: 100 g
- Zahar vanilat : 1 plic
- Coaja de lamaie: cat este nevoie
- Zeama de lamaie: 1 lingura
- Unt: 200 g
Reteta postata in forum de Criss
Se amesteca oul cu zaharul si untul dupa care se adauga mierea (mierea mea era cam zaharisita si am incalzit-o la microunde), laptele si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca pe aburi pina se ingroasa.Se ia vasul de pe aburi si se adauga faina treptat.
Se imparte in 4 parti din care se intind 4 foi .
Se coc pe dosul tavii unse cu unt sau ulei si presarate cu faina (fiecare foaie se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a nu se umfla). Foile nu trebuie tinute in cuptor mai mult de 5-6 minute. Dupa care cand se scoate tava, se trece lama unui cutit pe sub foaie pentru a se desprinde mai usor de tava. (nu sunt o specialista la facut foi)
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie, amestecang in continuu. Se fierbe o crema groasa, care se lasa sa se raceasca . Dupa ce crema s-a racit, se bate margarina cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura de crema si o lingurita zeama de lamaie.
Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema
apoi a doua foaie, care se unge cu gem de preferinta un gem mai acrisor (eu am pus pasta de macese)
apoi a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate de crema si in final a patra foaie.
Prajitura se tine la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |