Albinita

Ingrediente
- Faina: 400 g
- Oua: 1
- Zahar: 150g
- Unt: 50g
- Miere: 2 linguri (incalzita)
- Lapte: 2 linguri
- Bicarbonat: 1 lingurita
- Lapte: 400ml
- Zahar: 180g
- Gris: 100g
- Zahar vanilat : 1 plic
- Coaja de lamaie: 1
- Zeama de lamaie: 1 lingura
- Unt: 200g
Blatul:
400 g faina
1 ou
150 g zahar
50 g unt
2 linguri miere de albine (incalzita)
2 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
Se amesteca oul cu zaharul si untul dupa care se adauga mierea (mierea mea era cam zaharisita si am incalzit-o la microunde), laptele si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca pe aburi pina se ingroasa.Se ia vasul de pe aburi si se adauga faina treptat.
Se imparte in 4 parti din care se intind 4 foi .
Se coc pe dosul tavii unse cu unt sau ulei si presarate cu faina (fiecare foaie se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a nu se umfla). Foile nu trebuie tinute in cuptor mai mult de 5-6 minute. Dupa care cand se scoate tava, se trece lama unui cutit pe sub foaie pentru a se desprinde mai usor de tava. (nu sunt o specialista la facut foi)
Crema:
400 ml lapte
180 g zahar
100 g gris
1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
coaja de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
200 g unt (am folosit margarina rama pentru prajituri)
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie, amestecang in continuu. Se fierbe o crema groasa, care se lasa sa se raceasca . Dupa ce crema s-a racit, se bate margarina cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura de crema si o lingurita zeama de lamaie.
Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema
Apoi a doua foaie, care se unge cu gem de preferinta un gem mai acrisor (eu am pus pasta de macese)
Apoi a treia foaie peste care se pune cealalta jumatate de crema si in final a patra foaie.
Prajitura se tine la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Reteta postata in forum de Criss
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |