Aluat pentru placinta

Aluat 1
15 linguri cu virf de faina, 15 linguri de apa minerala, 7 linguri de ulei
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se obtine o coca moale, apoi se intinde pe masa
Aluat 2
2 linguri de unt sau margarina la temperatura camerei (adica sa fie ca o crema NU LICHID ), 2 linguri de faina
Se amesteca intr-un castron si se obtine o crema pe care o punem peste aluatul 1 intins deja
Se ruleaza ca o rulada aluatul si apoi se rasuceste in spiarala ca sa incapa intr.un castron si se pune totul la rece minim 30 minute .
Aluatul se scoate din frigider (dupa 30 de min) se imparte in doua
Se unge tava cu unt, se intinde cu sucitorul o foaie se pune umplutura dorita apoi se intinde a doua foaie se pune deasupra umpluturii, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit, se lasa la foc mediu pana se rumeneste.
Sursa retetei: crista-s desprecopii
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |