Amandine

Ingrediente
- Oua: 6
- Zahar: 200 g
- Apa: 30 ml
- Ulei: 40 ml
- Cacao: 3 linguri
- Faina: 8 linguri
- Oua: 3
- Zahar: 150 g
- Cacao: 2 linguri
- Unt: 1 pachet
- Apa: 400 ml
- Zahar: 200 g
- Cappucino: 2 plicuri
- Ciocolata: 200 g
- Frisca: 150 ml
Pentru blat:
6 oua,
200 gr zahar,
30 ml apa,
40 ml ulei,
3 linguri cacao,
8 linguri faina
Pentru crema: 3 oua, 150 gr zahar, 2 linguri cacao, 1 pachet unt
Pentru sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri capuccino
Pentru glazura: 200 gr ciocolata, 150 ml frisca
Mod de preparare:
Blatul: ouale se mixeaza cu zaharul foarte bine, se adauga pe rand apa si uleiul. Faina se amesteca cu cacao, se pune cate o lingura in compozitia de oua amestecand de jos in sus. Aluatul astfel format (moale ca si la chec) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit cca 30 minute la temperatura scazuta.
Crema: ouale se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecandu-se pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, se pune o lingura de cacao, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul la temperatura camerei se freaca bine, se pune si cealalta lingura de cacao iar apoi crema care s-a racit.
Siropul: apa cu zaharul se pun pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand da in clocot se pun plicurile de capuccino si se da la rece.
Glazura: se topeste ciocolata in frisca lichida pe baie de aburi
Blatul se taie in doua. Prima parte se insiropeaza cu jumatate din sirop, se pune crema si cealalta jumatate de blat. Se pune si restul de sirop iar deasupra se pune glazura. Calduta se intinde peste prajitura. Se da la rece pentru cateva ore iar apoi se taie in patrate.
Reteta postata in forum de Ghiocel
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |