Amandine

Ingrediente
- Faina: 200 g
- Zahar tos: 200 g
- Praf de copt: 1
- Bicarbonat: 1/2 lingurita
- Cacao: 40 g
- Unt: 175 g
- Oua: 2
- Zahar vanilat : 2 plicuri
- Smantana: 150 ml
- Ciocolata neagra: 175 g
- Zahar pudra: 300 g
- Unt: 85 g
- Sirop de zahar: 1 lingurita
- Smantana: 125 g
- Zahar vanilat : 1 plic
Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bircabonatul, se adauga apoi untul moale si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza.
Se adauga cacao, smantana, vanilia si ouale (separate: albusul spuma si galbenusele frecate cu putin zahar).
Pentru crema:
Se topeste untul impreuna cu ciocolata intr-un castron mare in bain-marie (sau in cuptorul cu microunde), cu grija pt a nu se taia.
Lasam sa se raceasca si adaugam siropul de zahar, smantana si vanilia. Cand toate sunt bine amestecate, se adauga zaharul pudra cernut.
Daca ni se pare crema prea groasa, mai putem adauga o lingurita de apa fierbinte, daca e prea moale, se mai adauga putin zahar pudra.
Se coace, se lasa sa se raceasca, se taie transversal si se pune crema.
Se taie cubulete si se imbraca in ciocolata.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |