Beef bourguignion

Ingrediente
- Carne de vita: 1 kg
- Bacon: 250g
- Morcovi: 1
- Ceapa: 1
- Ulei de masline: cat este nevoie
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Faina: 2 linguri
- Vin rosu: 600 ml
- Pasta de rosii: 2-3 linguri
- Dafin: 2-3 foi
- Cimbru: dupa gust
- Supa de vita: 600 ml
- Usturoi pisat: 1-2 catei
- Ciuperci: 250 g
Specific:
UniversalTimp Preparare:
240 de minutePortii:
4-6Complexitate:
MediuTara:
FrantaCategorii:
Mancaruri cu carneReteta postata in forum de maraarad
Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei ,cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa
sotam ceapa si morovul putin,cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita care
in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop.Daca carnea nu e zvintata bine nu
se va rumeni frumos
Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor(eu am folosit o cratita
de tuci din Ro)si punem cele 2 linguri de faina ,invirtim sa se acopere carnea cu faina.Condimentam
dupa gust cu sare si piper.
Punem la cuptor cratitaneacoperita la 230 grade C. cam 4 min ,scoatem cratita invirtim din nou
si o mai dam 4 min la cuptor.
Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele:
Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
2-3 linguri pasta de rosii
2-3 foi dafin
Cimbru
600 ml supa de vita
1-2 catei de usturoi zdrobit fin
Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele ,cuptorul il punem cam la
160 grade C acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore.
Intre timp pregatim :
250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa
si vreo 15 -20 cepe mici(pearl onions)Pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt.
Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate)
se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |