Biscuiti coronita de Craciun

Ingrediente
- Zahar pudra: 100 g
- Unt moale: 130 g
- Vanilie: 2 pachete
- Oua: 1 buc
- Faina cernuta: 250 g
- Pasta de zahar: putina
- Colorant verde: putin
- Bomboane rosii: cat cuprinde
Reteta postata in forum de Happy
La supermarketul de langa casa dadeau reviste gratis cu diverse retete specifice Craciunului. Este revista editata de firma respectiva in care pun retete ca sa-si promoveze produsele. Buna treaba si dupa ce am rasfoit-o nu mi-a venit sa cred ce retete minunate am gasit! Coronitele mi-au facut cu ochiul din prima si cu toate ca nu am lucrat in viata mea cu pasta de zahar, am zis ca trebuie sa incerc si asta Uite ce a iesit:
Untul cu zaharul se bate spuma cu mixerul, se adauga vanilia si oul si se omogenizeaza. Se adauga faina si se formeaza un aluat nelipicios. La mine fiind cald, am infasurat aluatul in folie si l-am dat la frigider pt o ora. Se infaineaza usor suprafata de lucru si se intinde o foaie de 5-7 mm grosime. Cu o forma de 8-8.5 cm se decupeaza cercuri din aluat si cu o forma de 3-3.5 cm se decupeaza alte cerculete din interiorul cercului mare. Din pacate nu am poze la fazele astea Se coc in tavi tapetate cu hartie de copt in cuptorul incins la 175 de grade celsius aproximativ 17-20 min.
Eu recunosc, am cumparat pasta de zahar gata preparata si a trebuit doar sa o framant cu zahar pudra si cu colorant dar si asta mi-a luat ceva timp.. Am decupat frunzulite si cu o scobitoare am facut nervurile
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |