Bors de miel

Ingrediente
- Carne de miel: 1 kg
- Ceapa verde: 2-3 legaturi
- Ceapa uscata: 1
- Morcovi: 1
- Patrunjel radacina: 1
- Ulei: 3-4 linguri - pentru calit legume
- Orez: 30-40 g
- Leustean: 2 legaturi
- Bors: 0.5 - 1 l (dupa gust)
- Galbenus de ou: 2
- Smantana: pt decor
- Sare: dupa gust
Reteta este a Gabrielei Cara si ii multumesc pentru ea...este minunata
Ceapa uscata, morcovii, ceapa verde si albitura(in cazul meu betele de patrunjel) se toaca ca pentru ciorba apoi se pun la calit in putin ulei
Carne se taie si se spala f bine apoi se pune la fiert in apa rece.Dupa ce de in clocot se scurge aceasta apa se spala din nou(f bine) carnea si se pune la fiert in apa curata
Se rastoarna peste carnea "oparita" si zarzavatul calit si se lasa sa fiarba.
Aproape de final se pune oprezul spalat bine.Cand este fiert si orezul se rastoarna borsul pe care-l dam inainte in cateva clocote.
Se condimenteaza ciorba cu sare si piper
Se mai lasa ciorba la fiert(la foc mic) pana cand carnea este aproape desprinsa de pe oase, orezul si legumele sunt fierte.
Se adauga leusteanul taiat marunt si se opreste focul
Galbenusurile le-am amestecat cu putina smantana apoi incet, incet am adaugat in ele zeama de supa(cu multa atentie sa nu se zdrentuiasca)
Se serveste cu paine calda, ardei iute si smantana...un deliciu...
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |