Branzoaice moldovenesti

Ingrediente
- Faina: 800 gr
- Oua: 2
- Drojdie: 50gr
- Apa: 350ml
- Ulei: 50ml
- Sare: 1 lingurita
- Branza de vaci: 600gr
- Zahar: Dupa gust
- Oua: 3
- Zahar vanilat : Putin
- Coaja de lamaie: Putin
- Sare: 1 varf de lingurita
Se amesteca ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se lasa la dospit, acoperit si intr-un loc ferit de curent.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati egale si se mai lasa 10 min la dospit
Apoi fiecare bila de aluat se intinde in cercuri cu diametrul de 10 cm se aseaza umplutura in mijloc
Se aduna maginile aluatului formandu-se branzoaicele.
Se lasa la crescut in tava apoi se ung cu ou batut ,se presara cu zahar tos si se coc la foc potrivit. in cuptorul preincalzit
Din ingredientele de mai sus ies 18 bucati(mariti sau micsorati ingredientele in functie de cate branzoaice doriti)
Sursa retetei: Lory
Se servesc calde cu smantana si pudrate cu zahar sau simple
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |