Briose cu fructe de padure

Mod de preparare umplutura:se dau la blender fructele (se opresc si intregi) iar "nectarul" obtinut se pune pe foc, cu zaharul.
Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se adauga in amestecul clocotit; se amesteca continuu pana ce se face un jeleu gros, care se lasa deoparte, la racit (metionez ca se poate utiliza orice jeleu de fructe, marmelada sau gem mai consistent).
Mod de preparare aluat: se amesteca toate "prafurile" faina+zahar+drojdie, se adauga untul topit si laptele peste "prafuri" iese un aluat nelipicios care se framanta f usor
Se lasa la crescut cca o ora
cand este gata se intinde pe masa de lucru intr-un dreptunghi si se aseaza peste el umputura(jeleul de fructe) si fructe intregi, apoi se ruleaza
Se taie bucati(felii de 3-4 cm) de rulasa si se aseaza in cosuletele speciale
pentru briose sau direct in tava tapetata
Se lasa la crescut inca 30 de min, pe fiecare briosa se aseaza o bucatica de unt si se presara putin zahar
Se pun in cuptorul preincalzit pana se rumenesc deasupra
sursa retetei : inspiratie Laura Laurentiu bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |